wtorek, 14 października 2014

Wyjaśnienie dodatkowych składników w miąższu Aloe Vera firmy FLP

Główne składniki – Miąższ Aloe Vera – firmy Forever Living Products:
Miąższ Aloe Vera (97,4%), sorbitol, witamina C, kwas cytrynowy, papaina, guma ksantanowa, tokoferol
Poniżej przedstawiam wyjaśnienie tych dodatkowych składników  – wszystkie pochodzenia naturalnego
Sorbitol – wspomaga absorbowanie witamin i składników mineralnych. Wodny sorbitol jest uzyskiwany ze specjalnie przetworzonej kukurydzy.
Naturalny smak cytrynowy – uzyskiwany z cytryn i innych owoców cytrusowych, zawiera witaminy i składniki mineralne, włącznie z witaminą C.
Kwas askorbinowy (witamina C) – przeciwutleniacz pochodzenia roślinnego, niezbędny również przy formowaniu komórek kolagenowych. Właściwości witaminy C są powszechnie znane m. in. wzmacnia naczynia włoskowate, przyspiesza procesy gojenia.
Kwas cytrynowy – otrzymywany z owoców cytrusowych. Powszechnie używany w przemyśle spożywczym jako przeciwutleniacz, reguluje poziom pH. Uczestniczy w cyklu energetycznym Krebbsa, niezbędny także przy budowaniu komórek ciała.
Benzoesan sodu – substancja uzyskiwana z kwasu benzoesowego, wytwarzanego głównie z jeżyn oraz jagód górskich. Zapobiega rozwojowi bakterii w trakcie używania produktu. Składnik ten jest stosowany w ilościach nie przekraczających 6mg na 100g produktu (0,006%)
Papaina – występująca w owocach papai, naturalny enzym wspomagający przyswajanie białka.
Guma ksantanowa – naturalnie stabilizujący i tworzący emulsję składnik uzyskiwany z glonu morskiego – brunatnicy.
Tokoferol (witamina E) – wytwarzana z zarodków pszenicy, ziarenek ryżu i innych olejów roślinnych, naturalny przeciwutleniacz. Witamina E jest znana z wielu właściwości leczniczych, m. in. jest uznanym środkiem zmniejszającym ryzyko zachorowania na raka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz